Integrale lichaamstherapieIntegraal holistische massage
Integraal holistische massage heeft een diepgaande werking en is erop gericht om blokkades in het lichaam op te lossen in plaats van enkel af te vlakken. Door contact te maken met het lichaam wordt u uitgenodigd om te voelen wat er zich afspeelt op zowel fysiek, mentaal, emotioneel of zelfs op zielsniveau. Deze elementen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Is er één uit balans, dan werkt het door op de andere niveaus. Andersom werkt het ook, wanneer een niveau hersteld wordt dan heeft dit een positief effect op de andere.

Dynamisch lichaamswerk
Integraal holistische massage verbindt massage inhoudelijke vaardigheden, haptonomie en therapeutische begeleiding. Het is een dynamische en geïntegreerde vorm van lichaamswerk en kan u helpen om weer in contact te komen met uzelf. De behandeling ondersteunt het proces van heelwording en bewustwording van lichaam en geest. Integraal holistische massage komt voort uit de holistische visie dat het lichaam een spiegel is van alle aspecten die iemand is als mens. Het lichaam laat voortdurend zien hoe het met ons is. Waarom stroomt de levensenergie in bepaalde gebieden niet en waarom is de balans in het lichaam verstoord geraakt?

Bewust doorvoelen van spanningslagen
Gevoelens of emoties maar ook gedachten of ervaringen die we nog niet hebben kunnen toelaten of verwerken, worden vaak onbewust in het lichaam vastgezet. Dit uit zich niet alleen in de lichaamshouding maar ook in gebieden waar de levensenergie stap voor stap wordt geblokkeerd. Deze blokkades werken vervolgens in alle lagen van de persoon door, zowel fysiek als mentaal, emotioneel en spiritueel. Het maakt een groot verschil of je met je omgeving in contact bent vanuit een gespannen lichaam of vanuit een ontspannen lichaam en geest.

Wanneer niet of gedeeltelijk masseren?
Bij sommige aandoeningen is het niet of gedeeltelijk mogelijk om te masseren. Enkele voorbeelden zijn: hartklachten- en hartafwijkingen, huiduitslag, infecties, ontstekingen, psychische aandoeningen, acuut trauma, trombose, het gebruik van bloedverdunners of kalmeringsmiddelen, in de eerste drie maanden van een zwangerschap. Geef bij een intake dus altijd aan wat uw volledige situatie is.

Fotografie: Marie-José Settels